Thursday, February 5, 2009


Orez Salbatic Italianissimo

(click here for English)
Aceasta reteta este absolut delicioasa! O prepari in 3 minute! Cantitatile sant pentru o persoana. Incearca sa cumperi produse organice.

1. Orezul se lasa in apa peste noapte sau cat e nevoie, o zi, doua, pana se umfla si devine moale si comestibil. Puneti apa suficienta peste el ca se umfla si ramane fara apa. Schimbati apa de 2 ori pe zi. Apa, in loc sa o aruncati, o puteti folosi la supe, la a face cosmetice de casa precum apa de fata, sau udati ghivechiul. Dupa aceea se poate pastra in apa la frigider timp de pana la 2 saptamani dar probabil il vei manca foarte repede. Sfatuiesc sa nu pregatiti cantitati foarte mari, caci proaspat e mai bun. Apa sa fie distilata sau filtrata.

2. Se taie foarte marunt urmatoarele: (folositi ce aveti, omiteti ce nu va place, fiti creativi)

rosie proaspata
cateva bucatele de rosie uscata
1/4 ceapa dulce
patrunjel
bazil
1/2 catel usturoi pisat
5~6 masline fara sambure, taiate felii
ulei de masline extra virgin
sare roz de Himalaya

3. Se amesteca bine orezul cu celelalte ingrediente. E gata! Oricine poate gati! =====================================
Puteti cumpara orezul de la magazinele de straini precum Meidi-ya sau prin internet:




http://www.rakuten.co.jp/e-street/479597/713679/ sau http://item.rakuten.co.jp/kenkocom/m113970h/ sau

http://www.kenko.com/product/groupwords/gw_102850.html

http://www.binchoutan.com/dbp.html#4

Poti cauta pe internet cuvintele: マノーミン(ワイルドライス)














1 comment:

  1. Buna Daniela!
    Am primit Leapsa si ti-o dau si tie sa o duci mai departe. Aceasta leapsa presupune sa faci 7 afirmatii adevarate si 7 false despre tine.
    Mult succes!
    Simona

    ReplyDelete